Nee hoor, een afspraak is niet nodig. Echter, op de zaterdagen is het vaak drukker dan doordeweeks. Mocht u vrij specifieke wensen hebben, dan kunt u natuurlijk altijd even bellen voor een afspraak. Kortom: hoeft niet, mag wel!

 

Onze openingstijden zijn:
ma. t/m vr. van 0730u tot 1700u
za. van 0900u tot 1600u

 

Ons adres is Robbenkoog 13, 1822BA in Alkmaar

Dat is niet onbelangrijk, natuurlijk, de maten van het meubel wat we voor je gaan maken. Maar bijvoorbeeld ook een plaatje/ foto van al het moois wat je al gegoogeld hebt, wat je aanspreekt.

Natuurlijk kan dit. Slim is om dan een mal te maken en deze mee te nemen. We maken deze dan na, de vensterbank past precies.

We hebben vele tafels op voorraad in diverse maten dit is een wisselende voorraad. Zit je maat er niet tussen dan maken we de stoeretafel op elke gewenste maat.

Neem een stukje van de vloer mee als je de tafel komt uitzoeken, we merken vaak dat er totaal iets anders uitgezocht wordt.

Vele soorten, wisselende voorraad enkele voorbeelden zijn: Eik, Iep, Suar, Beuk, Essen, esdoorn, Douglas, taxus.

Wij hebben contact met gemeentes, boomverzorgers en hoveniers. Het hout die we gebruiken wordt dus om een reden in de buurt gekapt.

Dat kan best een uitdaging zijn, de planken zijn dan nog ruw, je hebt dan een van diktebank en vlakbank nodig om er strakke planken van te maken. Wat we wel kunnen doen is een blad maken die je vervolgens zelf gaat schuren en afwerken.

Onderstellen kunnen elke ral kleur worden gepoedercoat.

Alle onderstellen maken we zelf, dat betekend dat we een andere stalen profiel kunnen gebruiken en hetzelfde onderstel maar dan fijner.

Alleen een blad of alleen een onderstel is bij stoeretafels.com te koop.

Die maken we zeker, klik maar op deze link voor een voorbeeld

Er is een grote kans dat dat we je kunnen helpen. Maak een schets, schrijf steekwoorden op verzamel foto’s (maak een moodboard) Kom daarmee bij ons binnen samen bepalen we hoe iets unieks ontstaat.

Hout is een natuurproduct, met knoesten en scheuren. Indien gewenst vullen we de knoesten en scheurtjes. Dit kan op diverse manieren, verschillende kleuren. Het vullen ziet er heel natuurlijk uit.

Wij hebben tafels geschikt voor binnen en buiten. Een binnentafel is gemaakt van kunstmatig gedroogd hout, deze zijn niet voor buiten gebruik. Een buitentafel is gemaakt van “vers gezaagd hout” en dus zeer geschikt voor buiten gebruik.

Ook hierin zijn we flexibel. Een gangbare maat voor een eettafel is 77 cm hoog vanaf de vloer. Echter als je andere wensen hebt m.b.t. de hoogte passen we dit aan. 

Het aantal stoelen is afhankelijk van het onderstel en waar deze onder de tafel zit. Met een middenpoot kun je meer stoelen kwijt t.o.v. poten op het uiteinde van de tafel. Als je ongeveer 60 cm per stoel aanhoudt weet je dat je met poten aan het uiteinde 6 stoelen kunt plaatsen, met een middenpoot 8 stoelen.

Als we ruw hout binnen krijgen moeten we dit schaven, het is nooit vooraf te zeggen of we hier een exacte dikte uit halen.

De prijzen zijn scherp, de mogelijkheden zijn oneindig

Indien een voorraad blad, afhankelijk van het onderstel 2 a 3 weken.

We hebben vele modellen en kleuren in de showroom, we helpen graag. Het moet heel gek gaan als het niet lukt.

Tijdens het uitzoeken worden allerlei vragen gesteld en door u beantwoord. Dit zetten wij om in een bevestiging die we aan u mailen. Lees deze goed door.

Stuur al je wensen per email (mail@stoeretafels.com) naar ons toe. Wij beantwoorden deze email met een offerte. Indien akkoord sturen we een bevestiging en een aanbetalingsfactuur

Omdat wij een maatwerk meubel voor je gaan maken vragen wij een betaling van ongeveer 20 %

Als we bezorgen sturen we vooraf de factuur per email, de betaling moet binnen zijn voor afleveren.

In en om Nederland bezorgen wij zelf, is het verder weg maken we gebruik van ons netwerk van vervoerders. We hebben tafels naar vele landen gebracht. Een kleine greep:

Duitsland, België, Zwitserland, Bonaire, Rusland, Canada, Frankrijk, Spanje, Kenia, Portugal ….

Já, als we bezorgen maken we vooraf een afspraak, deze bevestigen we middels een email. Als bijlage zit daar de rest factuur bij. Deze dient voor afleveren betaald te zijn. Onze chauffeur heeft geen pin mee.

We gaan uit van horizontaal transport met voldoende til hulp van de ontvanger. Onze bezorger komt alleen. Indien verticaal transport nodig is hebben we de mogelijkheid om een kraan of verhuislift in te huren. Geef dit aan tijdens jullie bezoek.

Nee, onze auto met chauffeur kost, dit wordt doorberekend. Afhankelijk van het bezorgadres zal de prijs worden berekend. 

In overleg kunnen we op elke dag (met uitzondering van de zondag) bezorgen.

Dat kan op diverse manieren: Mono coat van Rubio, een 2 componenten coating in diverse kleuren of een matte lak met de look and feel alsof er niets op zit.

Ja een tafel is een gebruiksartikel, deze zal onderhevig zijn aan krassen en kringen afhankelijk van de gebruikers. 

Een natuurproduct als hout reageert op zijn omgeving en kan door verandering in de luchtvochtigheid gaan werken. Verandering in luchtvochtigheid veroorzaakt krimpen en uitzetten. Houten meubelen zetten uit bij een vochtige lucht en krimpen bij een droge lucht, dit noemen we het werken van hout.

Het werken van hout is een natuurlijke werking en hoort bij massief houten producten. De werking van hout kun je niet tegengaan, maar wel dusdanig minimaliseren.

Houd de luchtvochtigheid in je woning tussen de 40 en 60%

Stuur je wensen met eventueel een tekening per email naar ons. Je krijgt een offerte die je door kunt zetten naar je klant.

Omschrijf het mankement in een email, doe er ter verduidelijking een paar foto’s bij. Wij gaan dit beoordelen en komen met een oplossing.

Scheuren ontstaan vaak omdat het hout werkt. De oorzaak is heel vaak het gevolg van een verkeerde luchtvochtigheid in huis. Deze moet bij voorkeur liggen tussen de 40 en 60 %.

We kunnen scheuren repareren dit is meestal niet gratis, productiefouten repareren is altijd gratis.